Vooruitblik op winkelen in 2025 (scenario 2)

De Nederlandse Raad voor Winkelcentra (NRW) neemt ons in drie filmpjes mee naar winkelen in 2025. Vorige week het eerste deel. Vandaag deel twee: hoop of uitverkoop? Er wordt gesuggereerd dat winkeliers al jaren aan het overleven zijn en dat we er in economisch opzicht beroerd voor staan. De werkzame bevolking neemt af en de mensen die wel werken, doen dat minder uren. Als deze voorspellingen kloppen verandert er de komende 14 jaar niet zoveel. Laag geschoold werk als bijvoorbeeld kassamedewerkers zouden door de inzet van scanapparatuur in 2025 grotendeels verdwenen zijn. Ook zijn zelfstandige winkeliers vrijwel uit het straatbeeld verdwenen. Grote ketens hebben het overleefd. Hierdoor zijn de winkelgebieden die er nog zijn nog meer op elkaar gaan lijken. Kijk en luister hieronder naar dit scenario. Wat vind jij ervan?

 

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>