Vooruitblik op winkelen in 2025

De Nederlandse raad voor winkelcentra (NRW) neemt ons mee naar winkelen in 2025. In drie scenario’s. Vandaag het eerste toekomstbeeld: De Winkel van Sinkel. Er wordt gesuggereerd dat alles een beetje voortkabbelt. De overheid heeft redelijk geanticipeerd op de vergrijzing en de hypotheekrenteaftrek is verder aan banden gelegd. Inmiddels gebeurt 35% van de aankopen online. De winkels zijn echter zeker niet uit het straatbeeld verdwenen. Zelfs langs de snelweg verrijzen in 2025 grote ‘shoppingmalls’, zo vertellen de ‘toekomstvoorspellers’ ons. Ook Wall Mart zou twee mega malls bouwen. Kijk hieronder hoe NRW in dit scenario het toekomstige winkellandschap in Nederland ziet.

 

 

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>